Kennismaking met de auteur

Paul Vanneste komt uit het bedrijfsleven. Alhoewel hij geen yogales meer geeft, wil hij toch wat ervaring en teksten delen met geïnteresseerden. Vandaar deze webstek. Paul volgde vanaf 1964 yoga bij diverse yogaleraars en yogapioniers in het Westen. Paul Meganck, Jean Déchanet, Rik Mortier en André Van Lysebeth waren zijn eerste yogaleraren.

De Yoga Academie te Mechelen ( Shri Yogeshwarananda Mahavidyalaya) onder leiding van Atma Muni, Suman, Mira en Dharma Muni, brachten hem tot diepere kennis en inzicht in Yoga. Hun inspirerende kennis leerde hem de wereld op een andere manier te bekijken en het leven anders te ervaren. Hij behaalde er het diploma van yogaleraar (Hatha Yogasharya) in de traditie van Raja Yoga (de Koninklijke Yoga) van Swami Yogeshwarananda

In 2010 behaalde hij het diploma van Nidrâ Yoga (Yoga van de slaap en de ontspanning) in Luxemburg met André Riehl.  Dit diploma is erkend door "La Fédération des Yogas Traditionnels"

Verder heeft hij nog verscheidene vervolmakings opleidingen gevolgd, o.a. bij Flor Stickens in de traditie van de Himalayas.

Paul geeft geen yogalessen meer, maar als je een yogaleraar zoekt, kan je dat best doen op de webstek van de Yoga Federatie van de Nederlandstaligen van België: http://www.yogafederatie.be/erkendeyogaleraarzoeken   (zie links)

top
Paul Vanneste vrikshasana- boomhouding